Takaisin ylös

Kaasalaiselle maastavedon MM-hopeaa

23.06.2015

5.-14.6.2015 järjestettiin Salossa historialliset klassisen voimanoston MM-kilpailut. Mukana kaikki ikäluokat, osallistujia yli 1000, 54 eri maasta.

8.6 nostovuorossa oli Nokian Voimailijoiden Henna Kaasalainen, sarjassa naiset alle 18, 72 kg. Pitkä harjoittelujakso oli onnistunut ilman isompia sairasteluja ja myös treenit sujuneet suunnitellusti. Kisaan lähdettiin taistelemaan vähintään yhteistuloksen pronssista.

Kyykyssä Henna jäi aloitusrautoihin, se riitti neljänteen sijaan. Hopeakyykkyyn riittävä tulos 127,5 kg, tuli kyllä ylös, mutta tuomarien mielestä suoristus ei laskeutunut riittävän syvään ja nosto hylättiin.

Penkin aloitus 60 kg ja se oli tällä kertaa maksimi. Maastavedon lämmittelyssä Henna päätti yhdessä valmentajansa kanssa, että viimeiseen lajiin laitetaan kaikki peliin ja lähdetään tekemään hyvää suoritusta. Toisella nostolla Henna nosti 162,5 kg ja varmisti ainakin pronssin. USA:n kilpasisko ei tähän pystynyt vastaamaan, viimeiseen nostoon Hennalle laitettiin uudet EE-raudat 167,5 kg. Yritys oli todella tiukka ja hyvä, mutta jäi muutamaa senttiä vaille; lantio ei tullut riittävän eteen ja ennätys jäi tällä kertaa saamatta.

Lopulta Hennalle hienosti maastavedon MM-hopea, venäläisen kilpasiskon onnistuttua omassa suorituksessaan samoista kiloista.

Yhteistuloksen 5.sija ensimmäisissä MM-kisoissa on hieno suoritus ja pronssikin jäi vain 12,5 kg:n  päähän!

 

henna mm-kisat

Takaisin